Sport     | 24.10.2021. 15:06 |

Posušje slavilo protiv Željezničara

FENA Filip Kožul

POSUŠJE, 24. listopada (FENA) – U 14. kolu m:tel Premijer lige BiH na stadionu Mokri Dolac domaćin HŠK Posušje je s 2:0 savladao FK Željezničar.

Prva prilika na utakmici dogodila se u prvoj minuti kada je Luka Begić prošao po desnoj strani i izborio korner. Tino Blaž Lauš ubacio je loptu na prvu vratnicu, a Luka Juričić je otklonio opasnost.

U šestoj minuti Lučić je uputio ubačaj s lijeve strane, a naizgled bezopasna lopta na kraju je prošla tek malo iznad gola Josipa Bendera. Dvije minute kasnije, nakon što je Luka Malić loptu bacio daleko, iz auta Boris Baćak je jedva stigao do nje prije Brune Zdunića i uspio je otkloniti opasnost.

U jedanaestoj minuti Tomislav Barišić ubacio je loptu s desne strane na drugu vratnicu odakle je Slobodan Milanović neprecizno pucao i lopta je otišla pored gola gostiju. Malić je dvije minute poslije toga s leđa povukao Barišića, a time je spriječio brz napad Posušja, a za to je dobio žuti karton.

U dvadeset prvoj minuti Posušje dolazi do vodstva pogotkom iz slobodnog udarca Luke Lučića koji je poslao loptu ispod živog zida Željezničara i postigao pogodak. Prethodno je Aleksandar Kosorić srušio Lauša na rubu kaznenog prostora.

Tri minute kasnije Milanović je uputio ubačaj iz velike udaljenosti, a nakon što je vjetar ubrzao putanju lopte, Bender je bio u opasnosti, ali je lopta preko gola otišla izvan terena.

Igralo se dvadeset osam minuta kada je Petar Bojo prošao po lijevoj strani i dodao do Crnčevića čiji se udarac obrana domaćih odbija u korner. Bojo ubacuje iz kornera, a Vrhovac glavom puca pored gola.

Lauš je povukao napad i dodao loptu do Milanovića koji je pao u dvoboja s Vrhovcem unutar šesnaesterca, a Petrović je samo odmahnuo rukom.

U pedeset trećoj minuti udarac Mujezinovića odlazi preko gola Posušja. U 61. minuti dobra prilika za domaće, Luka Begić iz okreta puca s nekih sedam metara pored gola Željezničara, ali Bender je to obranio. Bojo i Kosorić kod Željezničara su zaradili žute kartone.

U sedamdesetoj minuti pokušaj Lučića odlazi malo pored gola gostiju. U 85. minuti Posušje dolazi do drugog pogotka, a najbolje se u gužvi snalazi Dominik Begić i pogađa za 2:0 prednost domaće momčadi. Pet minuta kasnije Bojo pogađa vanjski dio mreže gola domaćih.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Posušju otkriven kućni laboratorij za uzgoj marihuane

Završeno dvodnevno gostovanje AJB DOC Film Festivala u Posušju

Posušje: 90 godina školstva na Gracu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'