Bosna i Hercegovina     | 25.10.2021. 10:54 |

Policija u Bijeljini spriječila otmicu advokata i direktora DNS-a Stevanovića

FENA Saopćenje

 BANJA LUKA, 25. oktobra (FENA) -  Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić najoštrije osuđuje svaki vid kriminalnog ponašanja i pokušaj otmice jednog od čelnih ljudi te političke partije direktora DNS-a Miloša Stevanovića.

Kako je saopćeno iz DNS-a tokom vikenda pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su svojim profesionalnim i predanim radom, organizovanom akcijom i brzim djelovanjem uspjeli spriječiti organizovanu kriminalnu radnju – pokušaj otmice i lišenja života Miloša Stevanovića, advokata iz Bijeljine i direktora Demokratskog narodnog saveza.

 - Vijest o pokušaju otmice Miloša Stevanovića, velikog prijatelja, filantropa i čovjeka koji svojom energijom i ideologijom, te osobe koja predstavlja jednu od ključnih karika ove političke opcije je pogodila kako mene lično, tako i čitavu stranku - izjavio je Nešić.

Dodao je kako je MUP RS-a još jednom pokazao i dokazao svoju profesionalnost i ključnu ulogu u zaštiti svojih građana, te očuvanju javnog reda i poretka.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sinoć su oko 20.00 sati na području Bijeljine uz podršku pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice i Policijske uprave Bijeljina lišili slobode tri osobe – D.J.C., S.S. i I.P. zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično djelo „Otmica“ a u vezi sa krivičnim djelom „Pripremanje“. U toku su pretresi i radna dokumentovanja navedenih krivičnih djela.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, a po naredbi Okružnog suda Banja Luka, saopćeno je iz entitetskog MUP-a.

(FENA) E. F.

DNS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost DNS-a

Saopćenje za javnost DNS

Saopćenje za javnost DNS

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana