Najave     | 25.10.2021. 12:18 |

Tradicionalna gastronomska manifestacija 'Raštikijada' u nedjelju u Ružićima

FENA Saopćenje

GRUDE, 25. listopada (FENA) - Deveto izdanje tradicionalne gastronomske manifestacije "Raštikijada 2021" održat će se u nedjelju, 31. listopada, na lokaciji Agroturizam Marića Gaj u Ružićima kod Gruda.

Natjecanje u pripremi jela od raštike već je postala tradicionalna manifestacija za ovo doba godine, te je iz godine u godinu posjećuje sve više ljudi. Osnova je natjecanje u kuhanju raštike, kao i njena promocija, a natjecanje će se odviti u dvije kategorije, prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se kuha s mesom (suhim ili svježim), a druga kategorija su inovativna jela, priopćili su organizatori.

Od raštike se mogu raditi predjela, glavna jela, napitci i deserti, a u drugoj kategoriji također su uključena i internacionalna jela od raštike koja se u svakoj regiji ili državi priprema na poseban način.

"Raštikijada je prilika da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji ovog skoro zaboravljenog jela te da se razmjene najbolji recepti i iskustva. U kategoriji inovativna jela ocjenjuje se najbolje glavno jelo od raštike, najbolje predjelo, najbolji napitak, najbolji desert i najbolje internacionalno jelo od raštike. Ovu kategoriju posebno ocjenjuje žiri sastavljen od entuzijasta i ljubitelja raštike. Nagradit će se i najšarmantnija ekipa. Pored toga nagrađujemo i ekipu s najboljim štandom, navedenu nagradu zaslužit će ekipa koja se bude istaknula uređenjem, prezentacijom i gastro ponudom na svom štandu", istaknuli su organizatori.

U sklopu manifestacije bit će priređen i bogat zabavni program uz tamburaše i hercegovačke gangaše.

Program počinje prijavom ekipa od 13 do 14 sati, nakon čega će uslijediti natjecanje u kuhanju raštike, zatim otvaranje za posjetitelje, te završetak kuhanja i početak ocjenjivanja jela. U večernjim satima bit će proglašenje pobjednika i zabava uz kulturno-zabavni program.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Grudama održana zajednička terenska prekogranična vježba spasilačkog tima

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Grude: Uskoro se otvara najmodernija tvornica kartonske ambalaže u regiji, počela testna proizvodnja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo