Regija     | 25.10.2021. 16:08 |

Policija istražuje prijetnje slovenskim političarima

FENA Agencije

LJUBLJANA, 25. listopada (FENA) - Slovenska policija potvrdila je u ponedjeljak da istražuje poštanske pošiljke u kojima su visokim predstavnicima države i štićenim osobama upućene prijetnje smrću.

Policija je obaviještena o pet takvih pošiljki, sve su sličnog sadržaja, s neposrednim prijetnjama smrću i u svima je bio priložen metak za pušku, kazao je u izjavi za javnost Stojan Belšak, iz sektora ljubljanske kriminalističke policije.

Dodao je kako je istraga još u početnoj fazi prikupljanja informacija koje bi trebale dovesti do počinitelja te da o drugim detaljima zbog interesa istrage ne može govoriti.

Mediji su u nedjelju objavili da su pošiljke s prijetnjama smrću na svoje kućne adrese dobili premijer Janez Janša i ministar obrane Matej Tonin, što je kasnije i službeno potvrđeno.

Mediji u ponedjeljak prenose da su, osim premijera i ministra, pošiljke s istim prijetnjama i sadržajem dobile i dvije zastupničke skupine u parlamentu i jedan zastupnik, navodno predsjednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič, prenosi Hina.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana