Bosna i Hercegovina     | 25.10.2021. 18:07 |

Milić: Pregovori s Vladom odlučit će o održavanju štrajka upozorenja

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 25. oktobra (FENA) - Predstavnici sindikata u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u utorak su pozvani na pregovore s predstavnicima kantonalne Vlade, a od ishoda tog sastanka zavisit će i održavanje najavljenog štrajka upozorenja.

- Dobili smo poziv od Vlade HNK za pregovore koji će biti održani sutra. Šta će biti ne znamo, ali ukoliko bude povoljno odustat ćemo od štrajka upozorenja, a ako ne postignemo dogovor, u četvrtak od 10 do 11 sati stupit ćemo u jednosatni štrajk upozorenja - kazao je Feni predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić.

Kako je dodao, sindikati traže povećanje plaća u skladu s rastom troškova života i rastom cijena, isplatu dugovanja po pravomoćnim sudskim odlukama, te raspisivanje konkursa na neodređeno vrijeme za ljude koji rade po deset i više godina. 

Po njegovim riječima, u pregovore su uključeni sindikati osnovnih i srednjih škola u kojima se nastava izvodi na bosanskom i hrvatskom jeziku u HNK, Sindikat policije HNK i Sindikat državnih službenika i namještenika i sudske vlasti HNK.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Članovi Vlade KS zadovoljni ukupnim iznosom povećanja plata u KS od oko 100 miliona KM

Hamas kaže da izraelski prijedlog nije ispunio palestinske zahtjeve, ali da je u razmatranju

Četiri nizozemske stranke nastavljaju s pregovorima o novoj vladi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana