Bosna i Hercegovina     | 25.10.2021. 17:32 |

Otvorena buduća suradnja između Brčko distrikta i Republike Indonezije

FENA Saopćenje

BRČKO, 25. listopada (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić u ponedjeljak je sa svojim suradnicima održao sastanak s veleposlanikom Indonezije u Bosni i Hercegovini Roem Konom na kojem su razgovarali o potencijalnoj ekonomskoj suradnji između Distrikta i Republike Indonezije.

Nazočni članovi Vlade su imali priliku da se upoznaju s ustavnom strukturom Indonezije, njezinom ekonomskom i političkom organizacijom, te se razgovaralo o budućoj suradnji na polju gospodarskoga razvoja između Brčko distrikta i Republike Indonezije.

"Otvorili smo razgovore o mogućoj suradnji u vidu ulaganja investitora iz Indonezije u gospodarski potencijal Distrikta i dogovorili smo uvezivanje Gospodarske komore Brčko distrikta s indonezijskim gospodarstvenicima", kazao je Kadrić.

Veleposlanik Kono je, između ostalog, iskazao interes za infrastrukturne projekte koji se rade na području Distrikta te je ponudio tehničku pomoć njihovih inžinjera, naročito po pitanju izgradnje autocesta.

Na sastanku se također razgovaralo o mogućnosti da se Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i jedan grad u Republici Indoneziji pobratime, na čemu će se i raditi u budućem razdoblju, priopćeno je iz Vlade Brčkog.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Zapovjednik EUFOR-a kod gradonačelnika Brčkog

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo