Bosna i Hercegovina     | 25.10.2021. 18:10 |

Japan doprinosi poboljšanju ambijenta obrazovanja u školi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - Ambasador Japana u BiH Makoto Ito razgovarao je s premijerom Tuzlanskog kantona Kadrijom Hodžićem, ministrom obrazovanja i nauke Elvisom Barakovićem, ministrom privrede Mevludinom Hodžićem i ministrom finansija Tuzlanskog kantona Vedranom Lakićem, a razmijenili su mišljenja o daljnjoj socio-ekonomskoj i kulturnoj saradnji.

Premijer je izrazio zahvalnost za stalnu podršku Japana Tuzlanskom kantonu, uključujući pomoć osnovnim školama. Tom prilikom, ambasador Ito prisustvovao je ceremoniji primopredaje za Projekt obnove OŠ “Kladanj” Kladanj. Svečanosti su prisustvovali ministar obrazovanja i nauke Elvis Baraković i načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović i v.d. direktorica te škole Samra Zelenturović.

U okviru programa Temeljne Grant Pomoći za projekte ljudske bezbjednosti (GAGP), Vlada Japana je dodijelila grant od 49.357 eura (oko 96.500 KM) OŠ „Kladanj“ u Kladnju, za zamjenu kotlova za grijanje i oštećene stolarije kao što su prozori i vrata na zgradi škole.

- Taj projekt doprinio je poboljšanju ambijenta obrazovanja u školi. Kroz tu donaciju, 618 učenika i 72 nastavnika i osoblja škole uživa direktnu korist od implementacije projekta - navodi se u saopćenju Ambasade Japana u BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada Japana osigurala bespovratna sredstva u iznosu od 120.738 eura za tri projekta

Dodijeljene nagrade pobjednicima takmičenja u crtanju 'Čist vazduh - zdrav život' (VIDEO) 

Dodijeljene nagrade pobjednicima takmičenja u crtanju 'Čist vazduh - zdrav život' (VIDEO) 

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'