Svijet     | 25.10.2021. 19:02 |

Britanski princ Charles u posjeti Jordanu i Egiptu narednog mjeseca

FENA Internet

LONDON, 25. oktobra (FENA) - Britanski naslijednik na tron, princ Charles, posjetit će Jordan i Egipat narednog mjeseca, u prvoj posjeti inostranstvu jednog visokog člana britanske kraljevske porodice od izbijanja pandemije COVID-19, saopćio je njegov ured u ponedjeljak.

Charles (72), bit će u pratnji supruge Camille tokom četverodnevne turneje koja bi trebala početi 16. novembra.

Njegov ured, Clarence House, saopćio je da će njegova posjeta Jordanu uključivati prijem kod jordanskog kralja Abdullaha i kraljice Ranije, i ima za cilj da obilježi jordansku stoljetnicu i značaj koji britanska vlada pridaje odnosima s tom bliskoistočnom zemljom.

- Princ će se fokusirati na ekološka pitanja, merđuvjerski dijalog, zaštitu naslijeđa i stvaranje radnih mjesta i prilika za mlade ljude. Vojvotkinja će nastaviti svoje obavezivanje na podršku ženama i obrazovanju djevojčica - saopćio je Clarence House.

Turneja će biti zaključena posjetom Egiptu koja se podudara s krajem britanskog domaćinstva klimatskom samitu UN-a COP26 i egipatskom nominacijom da preuzme presjedanje nad COP27, saopćio je Charlesov ured.

Tokom putovanja, kraljevski par sastat će se s egipatskim predsjednikom Abdel Fattahom al-Sisijem i velikim imamom Egipatske džamije al-Azhar, prenosi Reuters.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

UN pozvale Britaniju da odustane od prijedloga zakona o deportaciji izbjeglica u Ruandu

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Šokantna objava o raku princeze od Velsa dominira naslovnicama britanskih novina

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom