Bosna i Hercegovina     | 26.10.2021. 13:07 |

PSBiH - Emrić pitao Cikotića za procjenu sigurnosnih prijetnji

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 26. oktobra (FENA) - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Jasmin Emrić (A-SDA) je na današnjoj sjednici tog doma postavio pitanje ministru sigurnosti BiH Selmi Cikotiću kakva je njegova procjena sigurnosne prijetnje najavljenog protuustavnog i protuzakonitog djelovanja člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, s namjerom rušenja ustavnog i pravnog poretka države BiH, formiranja paradržavnih organa i institucija, paraobavještajnih i pravojnih formacija, s krajnjim ciljem, kako to on naglašava, otcjepljenja ili secesije bh. entiteta Republika Srpska.

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić je kazao da dijeli zabrinutost poslanika Emrića i volio bi da Ministarstvo sigurnosti ima kompetencije da da neko sadržajno tumačanje, odnosno odgovor.

- U odnosu na nadležnosti Ministarstva sigurnosti mogu kazati da pratimo situaciju, imamo koordinaciju sa direktorima agencija i kontinuitet rada Ministarstva i  za sada osiguravamo funkcionalnost institucija bez osnova da preduzimamo bilo kakve aktivnosti, a kompetencije drugih institucija i domaćih i međunarodnih ne bih komentarisao - kazao je ministar Cikotić.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu