Bosna i Hercegovina     | 26.10.2021. 15:09 |

Magazinović: Neki uživaju blagodeti države da mogu da ne rade

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 26. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Kluba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović izjavio je, komentirajući nedolazak poslanika iz Republike Srpske na današnju sjednicu Predstavničkog doma, da "neki uživaju blagodeti zaštite države Bosne i Hercegovine da mogu da ne rade, a da primaju platu“.

- Treba da su zahvalni to istoj državi da je štite i vole. Jer ovo nigdje na svijetu ne bi moglo. Ovako ih BiH voli i štiti, a oni joj baš ne vraćaju na isti način - rekao je Magazinović.

Također je kazao da ne zna šta će biti na sjednici u četvrtak kada se poslanicima treba obratiti visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt kako bi iznio svoje viđenje trenutne političke situacije u BiH.

- Sumnjam da će biti mogućnosti da se postavljaju pitanja, jer u pismu koje je poslao Parlamentarnoj skupštini stoji obraćanje - naveo je Magazinović.

Ovom prilikom komentirao je najave o mogućem sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem.

- Mislim da Izetbegović pravi grešku. Dakle, ovdje nije do Vučića, nego je do Izetbegovića i nije problem sastanak i razgovor, nego je problem ko ga obavlja. Ako je to razgovor između ljudi koji su predstavnici država onda je logično da u ovom trenutku predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovara s Vučićem, a Izetbegovic može razgovarati naprimjer s Dačićem - smatra Magazinović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH o izmjenama Izbornog zakona BiH

Predstavnički dom PSBiH osudio sve napade na povratnike u BiH

Članovi Kolegija Predstavničkog doma PSBiH razgovarali sa predstavnicima OSCE-a /ODIHR-a

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!