Bosna i Hercegovina     | 26.10.2021. 18:56 |

Zbog deminiranja izmijenjen režim saobraćaja na putu Butila-Mostarsko raskršće

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. oktobra (FENA) - Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je Ministarstvu odbrane/obrane - Zajedničkom štabu/stožeru Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Operativnoj komandi/zapovjedništvu OS BiH, Brigadi taktičke podrške/potpore iz Sarajeva privremenu izmjena režima saobraćaja na lokalnoj saobraćajnici Butila - Mostarsko raskršće, u dužini ograde kasarne ,,Butila“, radi realizacije protivminskih akcija /deminiranja/, u periodu od 27. oktobra do 30. novembra ove godine.

Deminiranje će se vršiti na lokaciji Kasarne „Butila - crpna stanica", na području općine Novi Grad, na lokalnom put Butila - Mostarsko raskršće,  svakim radnim danom u vremenu od 8.00 do 15.00 sati.

U navedenom vremenu smjenjivat će se polusatne obustave saobraćaja i desetominutna puštanja saobraćaja.

Deminiranje neće biti vršeno subotom, nedjeljom i  praznicima, saopćeno je.

- Privremena obustava saobraćaja sastoji se od povremene obustave saobraćaja za sva vozila, osim za vozila javnog gradskog prijevoza, vozila pod pratnjom, vatrogasna vozila i vozila hitne pomoći - navodi se.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvođač radova deminiranja je dužan ispred i iza mjesta izvođenja radova, odnosno na raskrsnicama, postaviti zakonom propisane znakove za označavanje radova na operaciji deminiranja, kao i znakove usmjeravanja saobraćaja na alternativne saobraćajnice.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu