Sport     | 26.10.2021. 20:56 |

Više od 90 posto cijepljenih u prve dvije njemačke lige

FENA Agencije

BERLIN, 26. listopada (FENA) - Stopa procijepljenosti među igračima, trenerima i ostalom osoblju u njemačkoj Bundesligi i Bundesligi 2 iznosi više od 90 posto, objavila je Njemačka nogometa liga (DFL).

DFL je navela da se ovaj broj temelji na dobrovoljnim informacijama klubova, a DFL nema podatke o pojedinim osobama, te njihovom statusu cijepljenja i vrsti cjepiva.

"DFL preporučuje cijepljenje protiv koronavirusa i više puta je jasno iskazao ovaj stav pokrenuvši kampanje o važnosti cijepljenja u borbi protiv koronavirusa," navodi Upravljačko tijelo prve dvije njemačke nogometne lige.

U Njemačkoj se posljednjih dana vodi rasprava nakon što je branič njemačke vrste i Bayerna Joshua Kimmich izjavio kako još nije cijepljen protiv covid-a 19.

Kimmich se ogradio od onih koji negiraju postojanje koronavirusa i antivaksera, ali je istaknuo kako se još nije spreman cijepiti iz zabrinutosti zbog potencijalnih dugoročnih rizika.

"Brinu me potencijalne dugoročne posljedice cjepiva, odnosno nedostatak studija o njima. Svjestan sam svoje osobne odgovornosti, pridržavam se higijenskih mjera i testiram se svaka dva do tri dana, rekao je Kimmich za Sky Sport,.

Njegov stav nailazi na brojne kritike među zdravstvenim radnicima, političarima, ali i nogometašima.

Njegov suigrač Thomas Muller istaknuo je kako kao Kimmichov prijatelj prihvaća njegovu odluku, ali kao suigrač smatra kako bi bilo bolje da se cijepio.

Slično razmišlja i legenda kluba Karl-Heinz Rummenigge.

"Bio sam iznenađen kada sam saznao da nije cijepljen," kazao je za njemačke medije.

"Međutim, uvjeren sam kako će i on uskoro biti cijepljen" dodao je Rummenigge koji je istaknuo kako se Kimmich pridržavao protokola i “ponaša vrlo odgovorno” te da se testira svaki drugi dan, prenosi Hina.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Harry Kane izjednačio rekord star 60 godina

Njemačka druga liga gledanija od Bundeslige

Wolfsburg ostao bez trenera

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo