Bosna i Hercegovina     | 27.10.2021. 11:19 |

Rukovodstva bh. pravosudnih institucija za saradnju i uzajamano uvažavanje

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 27. oktobra (FENA) - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) Halil Lagumdžija i direktor Sekretarijata VSTVBiH Admir Suljagić održali su inicijalni sastanak s predsjednikom Suda Bosne i Hercegovine Rankom Debevecom i vršiocem dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milankom Kajganićem.

Sastanak je održan u pozitivnoj atmosferi dobre saradnje i uzajamnog uvažavanja. Razgovarano je o prioritetima u radu Suda BiH i Tužilaštva BiH, efikasnom i kvalitetnom procesuiranju predmeta ratnih zločina i predmeta organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou, saopćeno je iz VSTVBiH.

Takođe se razgovaralo o organizovanju zajedničkog sastanka između VSTVBiH, Suda BiH i Tužilaštva BiH, kao nastavku sastanaka koji su održani u prvoj polovini godine, na kojem bi se razmatrala koordinacija i saradnja u procesuiranju predmeta pred ovim institucijama.

Imajuću u vidu da je fokus interesovanja javnosti usmjeren na efikasan i kvalitetan rad pravosudnih institucija na nivou BiH, predsjednik VSTVBiH Lagumdžija je istaknuo potrebu da se sastanci, poput današnjeg, između VSTV BiH, Suda BiH i Tužilaštva BiH trebaju odvijati na tromjesečnoj te ukoliko postoji hitna potreba i na dnevnoj osnovi.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

VSTV osudilo zloupotrebu portala za neprimjereno pisanje o nosiocima pravosudnih funkcija

Bunoza: Izmjene Zakona o VSTV-u predstavljaju početak reformi bh. pravosuđa (VIDEO)

Novo izdanje 'Pravne hronike' donosi sveobuhvatnu analizu presude 'Kovačević protiv BiH'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom