Bosna i Hercegovina     | 27.10.2021. 13:51 |

Špirić: Pozivam bošnjačke predstavnike da saslušaju druge političke partnere

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. oktobra (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić u saopćenju za javnost navodi da je pismo, koje su bošnjački članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović uputili na stotine adresa raznih predstavnika međunarodne zajednice, „čist dokaz da oni nemaju volje za unutrašnjim dijalogom i da zloupotrebljavaju institucije u nadi da će neko izvana donijeti rješenja u njihovu korist“.

Špirić smatra da oni nemaju pravo na memorandumu Parlamentarne skupštine BiH da šalju svoje lične stavove, „jer iza tog pisma nije stao nijedan fom, niti bi mogao da stane iza rečenica punih mržnje prema jednom narodu i prema Republici Srpskoj“.

- Ne znam da li su oni svjesni da je ovo što rade najgrublja destrukcija Parlamentarne skupštine BiH i ustavnog poretka, a da ne pričam o šansama za zajednički život o kome ovdje treba da odlučujemo svi ravnopravno. Pozivam bošnjačke predstavnike da saslušaju druge političke partnere, ali i glas javnosti i da pokušaju da potraže zajedničko rješenje za dobrobit svih, jer ga niko izvana neće donijeti u BiH, bez obzira koliko će oni pisama napisati iza leđa druga dva naroda - navodi Špirić, saopćeno je iz njegovog Kabineta, a prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo