Bosna i Hercegovina     | 27.10.2021. 14:31 |

Utvrđen Nacrt zakona o plaćama i naknadama korisnika proračuna HBŽ-a

FENA Saopćenje

LIVNO, 27. listopada (FENA) - Nakon razmatranja Prednacrta zakona o plaćama i naknadama korisnika proračuna Hercegbosanske županije (HBŽ), županijska vlada je na sjednici održanoj u srijedu utvrdila nacrt tog zakona i uputila ga u daljnju skupštinsku proceduru.

Ovim zakonom uređuju se plaće i naknade izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u tijelima zakonodavne i tijelima izvršne vlasti u HBŽ-u, plaće državnih službenika, namještenika i zaposlenika u tijelima državne službe Županije, plaće pravosudnih tijela Županije, pravobranitelja i zamjenika pravobranitelja i uposlenika u osnovnim i srednjim školama, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Odredbe ovog zakona ne primjenjuju se na plaće i naknade policijskih službenika, sudaca, tužitelja i sudskih stručnih suradnika u pravosudnim tijelima u Županiji, koja se uređuju posebnim zakonima.

Razmatran je i Prednacrt zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika HBŽ-a koji je, također, utvrđen u formi nacrta i upućen u županijsku skupštinu.

Ovim zakonom uređuju se plaće i naknade, platni razredi i koeficijenti za platne razrede policijskih službenika HBŽ-a, kao i druga pitanja koja se odnose na primanja policijskih službenika. Razlozi za donošenje ovakvog zakona temelje se, prije svega, na potrebi definiranja oblasti raspodjele plaća i naknada uposlenih u tijelima unutarnjih poslova u FBiH i županijama na jedinstven i jednak način.

Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na imenovanje specijalista pedijatrije Jandre Hrgića za ravnatelja Doma zdravlja Livno, a tijekom sjednice donesena je Uredba o metodologiji izrade i donošenja plana i programa rada i izvješća o radu Vlade Hercegbosanske županije i županijskih tijela.

Donesena je i Odluka o izmjeni Plana prijema vježbenika visoke stručne spreme za 2021. godinu. Sukladno izmjeni Plana, Vlada putem Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u ovoj godini planira u tijela državne službe HBŽ-a primiti ukupno 68 vježbenika s visokom stručnom spremom zbog obavljanja vježbeničkog staža u trajanju od jedne godine.

Donesena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava i raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom HBŽ-a za 2021. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a.

Vlada je donijela Rješenje o imenovanju u Partnersku grupu za konzultacije u procesu izrade Strategije za prevenciju i borbu protiv nasilja u obitelji (2021.-2027.). Kao predstavnik županijske vlade u Partnersku grupu za konzultacije u procesu izrade Strategije imenuje se stručni suradnik za socijalnu skrb u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ Vesna Ivković.

Na temelju prijedloga Vlada HBŽ-a donijela je Odluku o izdvajanju šumskog zemljišta iz šumsko-gospodarskog područja "Livanjsko", gospodarska jedinica "Troglav", i Odluku o izdvajanju šumskog zemljišta iz istog područja, gospodarska jedinica "Golija".

Vlada je donijela Zaključak o usvajanju Informacije u vezi s namjenskim utroškom sredstava potpore Ministarstva financija i trezora BiH.

Tijekom sjednice donesena je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava prema Sporazumu o reguliranju međusobnih prava i obveza u svezi izvođenja obuke i polaganja ispita u oblasti vatrogastva.

Donesena je i Odluka o donošenju programa rada za izradu procjene ugroženosti od požara i plana zaštite od požara Hercegbosanske županije, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

U Vladi HBŽ-a upriličen prijam za novu Miss Hrvatske Tomislavu Dukić

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana