Servisne informacije     | 27.10.2021. 14:45 |

Neum i Trebinje danas najtopliji sa 20 stepeni, sutra toplije u cijeloj zemlji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. oktobra (FENA) - U Hercegovini i jugozapadu Bosne danas je bilo sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne oblačnost se sporo smanjivala, tako da se pretežno oblačno vrijeme najduže zadržalo u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati: Ivan-sedlo 5; Bjelašnica 6; Prijedor i Sarajevo 9; Zenica 10; Bugojno i Tuzla 11; Banja Luka, Gradačac i Jajce 12; Bihać i Sanski Most 13; Bijeljina, Doboj i Livno 14; Drvar 15; Mostar 18; Grude, Neum i Trebinje 20 stepeni.

Sutra širom Bosne prijepodne magla ili niska naoblaka koji se lokalno mogu i duže zadržati. Sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu zemlje do 21 stepen.

U Sarajevu prijepodne magla ili niska naoblaka. Sunčanije u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -1, a najviša dnevna oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta