Svijet     | 27.10.2021. 15:15 |

Izrelske vlasti zahtijevat će od aviokompanija da dijele informacije o putnicima

FENA Internet

AL-QUDS, 27. oktobra (FENA) - Vlast u Tel Avivu priprema nacrt zakona koji će zahtijevati od aviokompanija da dijele privatne informacije o putnicima koji ulaze ili izlaze iz zemlje, uključujući broj kreditne kartice korištene za plaćanje karte, njihovu adresu naplate i gdje bi još mogli putovati. 

Kako navodi "Times Of Israel", nacrt zakona predviđa da sve aviokompanije dijele lične podatke sa izraelskim vlastima o putnicima koji dolaze ili odlaze iz Izraela.

Nacrt zakona, na kojem se radilo dugo godina i koji bi uskoro trebao biti dovršen, prvobitno je uvršten na dnevni red zbog "terorističke prijetnje", ali je postao još hitniji nakon izbijanja pandemije koronavirusa. 

Ipak, očekuje da će naići na žestoko protivljenje zastupnika ukoliko se prijedlog zakona, koji još nije dostavljen Vladi na usvajanje, nađe u Parlamentu.

Kako navodi "Times Of Israel", ukoliko nacrt zakona bude usvojen, bit će kreirana baza podataka za svakog od putnika koji dolaze ili odlaze iz Izraela, prenosi Anadolija.

Baza podataka bi sadržavala podatke kao što su ime putnika, broj pasoša, kreditna kartica, adresa naplate i gdje bi još mogao putovati, te informacije kao što su koliko je prtljaga predao, koliko je ručnog prtljaga ukrcao i broj sjedišta u avionu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Čović: Nastavljamo podržavati Izrael, Južna plinska interkonekcija strateški projekt

Sarajevski aerodrom u januaru ugostio 77.454 putnika

Papa Franjo poziva na oslobađanje talaca i pristup humanitarnoj pomoći u Gazi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'