Bosna i Hercegovina     | 27.10.2021. 16:27 |

Ambasador Sedar potvrdio podršku Slovenije svim reformskim procesima u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Damijana Sedara. Istaknuto je da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Slovenije dobri i prijateljski.

Razgovarano je o putu Bosne i Hercegovine ka članstvu u Evropskoj uniji. Ambasador Sedar potvrdio je punu podršku Slovenije svim reformskim procesima u Bosni i Hercegovini, koji bi doprinijeli intenziviranju integracijskog procesa.

- Naglašeno je da aktuelna pandemija virusa korona nosi ozbiljne zdravstvene i ekonomske posljedice, ali i ocijenjeno da može predstavljati i priliku za ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine kroz investicionu saradnju s državama članicama Evropske unije koje teže diverzifikaciji lanaca opskrbe.

Predsjedavajući Izetbegović ukazao je na potrebu stabilizacije političke situacije, kao osnove za dalji razvoj i ubrzanje evropskog puta Bosne i Hercegovine. Izetbegović je poželio ambasadoru Sedaru uspješan mandat u Bosni i Hercegovini - saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakira Izetbegovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Članovi Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH sastali se sa specijalnim izvjestiocem UN-a

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta