Svijet     | 27.10.2021. 16:14 |

Erdogan: Turska od Zelenog klimatskog fonda dobija 3,157 milijardi dolara

FENA Internet

ANKARA, 27. oktobra (FENA) - Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako je potpisan Memorandum o razumijevanju prema kojem Turska dobija 3,157 milijardi dolara od Zelenog klimatskog fonda. 

Erdogan je u srijedu govorio na redovnom sastanku zastupnika u parlamentu u ime Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari, a tom prilikom osvrnuo se na aktuelna dešavanja, javlja Anadolija. 

Erdogan je rekao da lanac uspjeha koji je ostvarila AK Parti u njezinoj 20-godišnjoj historiji nije nastao sam.

Navodeći da se od prvog dana vladavine AK Partije vode stalne rasprave o "režimu", Erdogan je rekao: "Prošlo je 20 godina. Vidimo da još uvijek ima onih koji pokušavaju jesti hljeb iz iste rasprave. Međutim, Turska je u ovom procesu provela mnoge historijske reforme u demokraciji, gospodarstvu, diplomaciji, obrazovanju, zdravstvu. Promijenili smo lice zemlje na svakom polju u oblastima sigurnosti, pravde, transporta, energije, industrije".

Erdogan je rekao kako će nastaviti provoditi projekte koji će razvijati svaki pedalj zemlje i povećavati dobrobit svakog pojedinca u njegovom narodu.

- Ovom prilikom želim podijeliti s vama radosnu vijest da je nedavno potpisan Memorandum o razumijevanju oko davanja 3 milijarde 157 miliona dolara iz Zelenog klimatskog fonda našoj zemlji, o čemu se već neko vrijeme pregovara - rekao je Erdogan.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!