Najave     | 28.10.2021. 13:05 |

Znanstveni skup i okrugli stol o turizmu u BiH u (post)pandemijskom svijetu

FENA Saopćenje

MEĐUGORJE, 28. listopada (FENA) – Međunarodni znanstveni skup i okrugli stol pod nazivom "Turizam u BiH-kako planirati razvitak u (post) pandemijskom svijetu" održat će se u subotu, 6. studenoga, na Fakultetu društvenih znanosti dr. Milenka Brkića u Bijakovićima, s početkom u 12 sati.

Sveučilište Hercegovina organizira okrugli stol s ciljem jačanja strukturnog dijaloga u koji uključuje i akademsku zajednicu i ostale ključne sugovornike iz gospodarskog i civilnog dijela društva koji će se baviti razvojnim perspektivama turizma u (post)pandemijskom svijetu.

Iako je skup organiziran u povodu 40. obljetnice Međugorja kao fenomena i mjesta hodočašćenja desetaka milijuna hodočasnika iz cijeloga svijeta, u radu simpozija bit će obuhvaćene i šire teme vezane za religijski turizam i hodočašće, naveli su organizatori.

Na skupu sudjeluju znanstvenici iz Portugala, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i stručnjaci iz različitih religijskih tradicija koji će dati prikaze hodočasničkih iskustava.

U radu okruglog stola sudjelovat će federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić, predsjednik Turističkog klastera Hercegovina i Udruge za turizam Federacije BiH Stjepan Primorac, predsjednik Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba Međugorje Davor Ljubić, direktor Etno sela "Herceg" Međugorje te ravnatelj Instituta za turizam Republike Hrvatske Damir Krešić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Primorac: Religijski turizam vrlo važan segment ukupne turističke ponude (VIDEO)

Prirodne ljepote BiH prilika za bh. građane da upoznaju domovinu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana