Bosna i Hercegovina     | 28.10.2021. 16:41 |

Općinski sud u Mostaru odredio pritvor migrantima zbog nasilničkog ponašanja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. listopada (FENA) - Na prijedlog Županijskog tužiteljstva u Mostaru, mostarski Općinski sud u srijedu je odredio pritvor Samiru Rafi (1999.) i Saidu Wafi (1996.), iz Palestine u trajanju najduže do mjesec dana zbog osnovane sumnje da su u stjecaju počinili kazneno djelo "nasilničko ponašanje" i kazneno djelo "oštećenje tuđe stvari". 

Naime, Samir Rafi i Said Wafi sumnjiče se da su 23. listopada oko 9 sati, u putničkom vlaku JP Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, koji se kretao iz smjera Sarajeva u pravcu Mostara, na području Drežnice, Grad Mostar, nakon upozorenja na neprimjereno ponašanje od strane osoblja JP Željeznice FBiH, fizički nasrnuli na njih, te su nakon odstranjivanja iz vlaka, osumnjičeni s platoa željezničke stanice uzeli kamenice i njima gađali oštećene, kao i vlak, kojom prilikom su razbili i oštetili 4 prozorska stakla, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Županijsko tužiteljstvo u Mostaru u suradnji s PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priština: Produžen pritvor trojici osumnjičenih za napad u Banjskoj na sjveru Kosova

Pretresi na 16 lokacija zbog organiziranog krijumčarenja migranata

Britanski parlament odobrio kontraverzni zakon o deportaciji migranata u Ruandu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu