Stranačke aktivnosti     | 29.10.2021. 11:37 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Srpska demokratska stranka i sve partije iz opozicije se zalažu za izmjene tehničkog aspekta izbornog zakondavstva u poledu tehničke modernizacije i osavremenjavanja samog procesa glasanja kako bi se obezbjedila ravnopravna politička utakmica na izborima – poručio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On je istakao da će fokus razgovora narednih dana biće na izbornom zakonu i reformi izbornog zakona i posjeta Metju Palmera i njegovi sastanci sa predstavnicima svih političkih partija biće u svrhu reforme izbornog zakonodavstva.

„Mišljenja sam da na političkim izmjenama izbornog zakona koje se tiču načina izbora ne treba insistirati jer nema konsenzusa ali mislim da je interes svih da se izmjeni tehnički aspekt izbornog procesa jer će se na taj način značajno smanjiti politička korupucija što je valjda interes svih nas“ – kazao je predsjednik SDS.

On je naglasio da SDS zagovara da se promjeni 10-15 članova izbornog zakona koji se tiču tehničkog aspekta provođenja izbora u ovoj fazi a rješavanje presude Sejdić-Finci neka čeka buduća vremena.

„Međutim, SNSD i Dodik govore da su za promjenu izbornog zakonodavstva a očigledno to ne žele i nadaju se da će sve da propadne jer im ovakav izborni zakon odgovara jer ostavlja prostor za izbornu korupciju“ – zaključio je Šarović.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom