Bosna i Hercegovina     | 29.10.2021. 13:48 |

MUPBPK Goražde raspolaže dovoljnom količinom saobraćajnih dozvola

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 29. oktobra (FENA) - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde raspolaže dovoljnom količinom saobraćajnih dozvola i, kako ističu u tom ministarstvu, nisu zabilježeni problemi sa registracijom motornih vozila u kantonu.

Resorni ministar Armin Mandžo napominje da su u ministarstvu svjesni da  zalihe obrazaca  Agencije  za identifikacione dokumente BiH nisu dovoljne za potrebe svih kantona, uz napomenu da je  objavom informacije o nedostatku saobraćajnih dozvola i  u BPK povećan broj zahtjeva za registraciju vozila.

-Kad je riječ o Ministarstvu unutrašnjih poslova, u zalihama Ureda za administraciju BPK ima određen broj ovih dokumenata koji mogu da traju do kraja godine, dok se ovaj problem sa dokumentima ne riješi, tako da  građani ovog kantona nemaju razloga za brigu i svi oni koji imaju potrebu za registracijom vozila neće imati problema u radu s administracijom – pojasnio je Mandžo.

Napomenuo je da su kantoni, odnosno nadležna ministrastva u obavezi da do rješenja ovog problema pomognu jedni drugima, kako bi svi građani mogli da izvrše registraciju  motornih vozila.

- Dobili smo molbu da ukoliko određena ministarstva i kantoni imaju veći broj zaliha da ih ustupe drugim kantonima koji nemaju dovoljan broj obrazaca saobraćajnih dozvola, a jedan od problema se već javio u Kantonu  Sarajevo gdje nedostaje određeni broj identifikacionih dokumenata tako da ukoliko bude potrebe i ukoliko nam se obrate sa zahtjevom, naš kanton će ustupiti neophodan broj identifikacionih dokumenata, ne samo njima nego i ostalim kantonima - kazao je ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde

Prema podacima MUP-a, na području BPK Goražde trenutno ima 6.000 registrovanih motornih vozila, a u prosjeku se na mjesečnom nivou izvrši  500 registacija.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U akciji goraždanske policije uhapšene dvije osobe

Vozilo ukradeno u Ustiprači  pronađeno u Goraždu

MUP BPK Goražde - Novogodišnji praznici bez incidenata, zabilježene saobraćajne nezgode

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo