Bosna i Hercegovina     | 29.10.2021. 15:51 |

Arbenu Murteziću uručena zahvalnica u Ambasadi SAD-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Direktoru Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH Arbenu Murteziću uručena je zahvalnica danas u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država za podršku i dugogodišnju uspješnu saradnju s pravnim savjetnicima, kao i uposlenicima Programa za razvoj, pomoć i edukaciju tužilaštava u prekomorskim zemljama (U.S. Department of Justice, Office of Overseas Prosecutorial Development, Assistance and Training – US DoJ/OPDAT), saopćio je Centar za edukaciju sudija i tužilaca u FBiH.

Zahvalnicu je uručio rezidentni pravni savjetnik OPDAT-a Frank Bradsher te izrazio i ličnu zahvalnost Murteziću za pomoć u kreiranju programa rada i stvaranju jasne slike o izazovima s kojima se suočava pravosudni sistem u Bosni i Hercegovini.

- Velika je čast i zadovoljstvo sarađivati sa svim agencijama Vlade Sjedinjenih Američkih Država koje su uvijek spremne da pruže nesebičnu i iskrenu podršku našim projektima. Nadam se da ćemo u narednom periodu uspješno realizovati naše zajednički planirane aktivnosti - kazao je Murtezić. 

Centar za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH, uz podršku ambasada i međunarodnih organizacija u BiH, nastavlja misiju stručnog osposobljavanja sudija i tužilaca u Bosni i Hercegovini. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ambasada SAD: HDZBiH ne može na silu doći do rješenja koje preferira, mora iskreno raditi na izgradnji konsenzusa

Ambasada SAD: Zakoni BiH jednako važe za sve građane

Novalić preuzeo zahvalnicu BiH za doprinos i pomoć koju je BiH uputila Sloveniji tokom poplava

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo