Bosna i Hercegovina     | 30.10.2021. 10:15 |

Komšić primio predstavnike Udruženja građana “Brize - Foča” kod Doboja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u posjetu predstavnike Udruženja građana “Brize - Foča” kod Doboja Jozu Tipurića i Jozu Marića. 

Na sastanku je razgovarano o procesu povratka Hrvata u selo Foča kod Doboja i problemima s kojima se susreće lokalno stanovništvo. Predstavnici Udruženja kazali su da selo broji pedesetak stanovnika, većinom penzionera. Naglasili su da još pojedine stambene jedinice nemaju električnu energiju i da nisu priključene na vodovodnu mrežu, što im znatno otežava život. Naveli su i da je loša prometna infrastruktura, koja se odlikuje veoma uskim, teško prometnim putevima, kao i da je loša povezanost sela sa regionalnim putem. Za rješavanje navedenih problema obraćali su se Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, ali još nije bilo konkretnih rješenja. 

Predsjedavajući PBiH Komšić je iskazao punu podršku radu Udruženja i realizaciji projekata koji će doprinijeti odvijanju normalnog života stanovnika u ovom selu, te ubrzati proces povratka Hrvata u svoje domove, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana