Servisne informacije     | 31.10.2021. 08:51 |

BIHAMK- Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz rijeke, učestali odroni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. oktobra (FENA) - Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u dolinama rijeka: Bosne, Spreče, Save, Drine, Vrbasa i Lašve.

Iz BIHAMK-a  skreću pažnju vozačima i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz i podsjećaju da je  zakonski obavezno posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini od 1. novembra.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. 

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora. 

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Danas u vremenu od 08 do 20 sati, izvodit će se sanacioni radovi na željezničko-cestovnom prelazu u Podlugovima. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraćaj će se preusmjeriti na alternativne pravce. 

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće),  Doboj-Gračanica (u Klikotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT
A-1  Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje), zbog izvođenja neophodnih radova, saobraća se dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4 
Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se u vremenu od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, dok putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se usmjeravaju na alternativni pravac preko Dubrava.

Doboj-Gračanica, zbog izgradnje pješačke staze u naselju Klokotnica, u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-5
Kiseljak-Busovača (Bilalovac), zbog radova na izgradnji pješačke staze saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova kod mjesta Skela, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Donji Vakuf-Turbe (Komar), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično.

M-6
Grude-Ljubuški (izlaz iz Gruda) zbog izgradnje kružnog toka saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-14.1 
Draksenić-Vrbaška, zbog radova obustavljen je saobraćaj. Putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora. 

M-16
Livno-Šuica (Stežanj-Trivunova krivina), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz moguće povremene kraće obustave.

M-17
Počitelj-Žitomislići (Ševaš Njive), zbog minerskih radova na priključnoj cesti za autoput A-1, moguće su povremene kratkotrajne obustave saobraćaja.

Tarčin-Konjic (Raštelica), zbog radova na izgradnji koridora Vc saobraća se sporije, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Konjic-Jablanica, zbog radova u tunelu Crnaja saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. 

Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.

Žepče-Zenica (Želeća) zbog radova na zamjeni dilatacionih naprava na mostu preko rijeke Bosne saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

M-17.3
Hutovo-Stolac, zbog radova kod mjesta Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila. 

REGIONALNI PUTEVI
R-413a Čajdraš-Ovnak, zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično.

R-415 Jezero-Šipovo, zbog sanacionih radova moguće su povremene obustave saobraćaja od 07 do 17 sati, po potrebi, u trajanju do jedan sat. 

R-425 Tromeđa-Čapljina, zbog izvođenja radova saobraća se sporije uz moguće povremene obustave.

R-442a Krupac-Igman (Krupac-raskrsnica za Trnovo), zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično. Na ovoj dionici na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila nosivosti preko 7,5 tona.

R-442b Gornja Grkarica-Trnovo, zbog izvođenja radova od 07:30 do 17 sati saobraća se usporeno.

R-443 Visoko-Kiseljak (Gradsko groblje Visoko-Buci), zbog izvođenja radova saobraća se usporeno

R-445 Semizovac-Ilijaš, (most na rijeci Bosni-Malešići-Stari Ilijaš), zbog izvođenja sanacionih radova saobraća se usporeno-jednom trakom. 

R-458 Površnica-Lopare-Čelić, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo.

R-466 Ćatići-Kraljeva Sutjeska, zbog radova na izgradnji mosta preko rijeke Trstionice u Kraljevoj Sutjesci putnička vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, dok se teretna vozila preusmjeravaju na dionicu Kakanj-Tršće-Ponijeri.

R-467 Olovo- Zavidovići (Krivaja), zbog minerskih radova od 9 do 15:30 sati, moguće su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

R-469 Živinice- Međaš, zbog radova na izgradnji pješačke staze saobraća se jednom trakom naizmjenično.

R-471 Banovići-Lukavac, sanacioni radovi u naselju Podgorje, od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

KANTON SARAJEVO
-Zbog realizacije protivminskih akcija, svaki radni dan od 08 do 15 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila na lokalnoj saobraćajnici Butila-Mostarsko raskršće (u dužini ograde kasarne Butila).

- Etapno se obustavlja saobraćaj u ulici Provare, a radovi se izvode u vremenu od 08 do 16 sati.

- Zbog sanacionih radova etapno se obustavlja saobraćaj u ulici Stupska.

- U svrhu provođenja pilot projekta pretvaranja dijela saobraćajnice u pješačku zonu obustavlja se saobraćaj u ulici Rustempašina (od raskrsnice sa ulicom Ibrahima Ljubovića do ulaska u autobusni terminal Ilidža) svakog petka od 17 do 24 sata, svake subote i nedjelje od 00 do 24 sata i svakog ponedjeljka od 00 do 05 sati.

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, obustavlja se saobraćaj u ulici Jukićeva.

- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Patriotske lige, Bosanskih gazija, Poljine, Hotonj, Karpuzova, Kolodvorska, Budakovići, Kartal Gornji, Kartal Donji,  Hakije Kulenovića, Izeta Delića, Bulevar Meše Selimovića (kod tramvajske stanice Nedžarići, smjer Ilidža-Baščaršija), Alifakovac, Veliki Alifakovac, Maguda, Megara, Maršala Tita, Čadordžina  i  Zlatnih Ljiljana (Hadžići).

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo