Stranačke aktivnosti     | 01.11.2021. 15:29 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Mersiha Jogunčić: Udruženja žena temelj su socijalnog poduzetništva – obezbijedimo im zajednički prostor

Mersiha Jogunčić, vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Gračanica, tražila je da Grad obezbijedi prostor u kojem bi sva udruženja žena iz Gračanice mogla djelovati.

„U posljednjih nekoliko godina u Gračanici se povećao broj udruženja žena i sva su opravdala svoj rad i postojanje, te su dostojno i s ponosom predstavljale Gračanicu i u drugim sredinama, a svoj doprinos osnaživanju žena i angažman na području grada su podigle na veoma visok nivo. Od pomoći su i Turističkoj zajednici Grada. Njihove aktivnosti, proizvodi i rad su odavno prerasli kapacitete koje svako udruženje ima u svojoj mjesnoj zajednici. Konkretno mislim na prostore koje koriste, a koji zadovoljavaju potrebe svakog udruženja pojedinačno. Međutim, jedan veći prostor bi omogućio da zajedničkim radom pojačaju svoje aktivnosti, a koje uključuju razne radionice i obuke. U tom prostoru bi organizovale obuke šivenja i tkanja (ubacivanjem šivaćih mašina i stanova za tkanje ), organizovale bi veće edukativne radionice, a imale bi mjesto gdje bi zajedno dočekivale goste (udruženja iz drugih sredina). Takođe, taj prostor bi mogle koristiti i za zajedničko pripremanje tradicionalnih i drugih jela, koje sada uglavnom pripremaju u svojim kućama, te organizovati iftare, pravljenje ćetenije, ali i okupljanje povodom obilježavanja praznika.

Smatram da bi obezbjeđivanje jednog ovakvog većeg prostora udruženjima pomoglo da svoje aktivnosti i proizvode unificiraju, te da na taj način stvore neku vrstu gračaničkog brenda, s kojim bi eventualno izašle na tržište te tako otvorile vrata socijalnom poduzetništvu u Gračanici.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

https://www.facebook.com/nasastranka.ba/

www.nasastranka.ba

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta