Stranačke aktivnosti     | 02.11.2021. 11:48 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Vrijeme je pokazalo da su političke aktivnosti koje SNSD i Milorad Dodik pokreću pred svake izbore, počev od referenduma koji su pretvoreni u ankete, do brojnih najava o samostalnosti od kojih je SNSD kasnije odustajao, bili najobičnija farsa, kaže Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS.

On navodi da je sasvim jasno da Republika Srpska od tih silinih inicijativa nije dobila ništa i da su one korištene samo za Dodikovu ličnu kampanju.

„Velike priče koje Dodik sada priča uglavnom su vezane za izbore i za zaštitu njegovog ličnog bogatstva i nemaju nikakve veze sa interesom Srpske, zato što se on urušava iznutra, ogromnom ekonomskom krizom, ogromnim nivoom korupcije i kriminala koji se dešava u poslednjih 15 godina pod pokroviteljstvom SNSD-a“, napominje Miličević.

On poručuje da se fingiranim političkim temama neće riješiti pitanje životnog standarda građana i brojni problemi u društvu.

„U nedostatku rješenja ekonomskih pitanja političari vladajućih stranaka iz sva tri naroda u BiH godinu dana pred opšte izbore uglavnom postavljaju stara politička pitanja i skreću pažnju sa velikog broja afera kao što su kovid afere, ekonomskog statusa koji je nikakav, razbijenih fondova penzionog i zdravstvenog osiguranja, poskupljenja koja su sve veća “, navodi Miličević.

Predsjednik Glavnog odbora SDS kaže da po pitanju vitalnih nacionalnih interesa srpskog naroda u Republici Srpskoj postoji jedinstvo svih političkih partija, ali ističe da niko nema pravo da ga zloupotrebljava.

„Ako je neko zamislio da se srpsko jedinstvo svodi na poštovanje stava samo jednog čovjeka, onda takvo jedinstvo ne može postojati“, istakao je Miličević.

On kaže da srpsko jedinstvo nije narušeno sada, nego za vrijeme kada je Milorad Dodik aktivno učestovao u smjenama Srba koje je provodio bivši visoki predstavnik Pedi Ešdaun.

„Jedinstvo je narušeno kada je Ešdaun smijenio ljude iz SDS sa visokih političkih pozicija i onog momenta kad Nikola Poplašen smijenjen sa mjesta predsjednika RS. Milorad Dodik je u tome aktivno učestvovao. Čak se smatra da je učestvovao u pravljenju spiskova ljudi koji će biti sankcionisani“, naveo je Miličević.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana