FENA biznis     | 03.11.2021. 09:10 |

Fabrika cementa Lukavac realizirala projekt energetske efikasnosti

FENA Saopćenje

 

FABRIKA CEMENTA LUKAVAC REALIZIRALA PROJEKAT ENERGETSKE EFIKASNOSTI SUFINANSIRAN SREDSTVIMA FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA FBIH

(Lukavac, 3.11.2021.) Fabrika cementa Lukavac je uspješno okončala projekat energetske efikasnosti koji je sufinansirao Fond za zaštitu okoliša FBiH. Projekat pod nazivom “Modernizacija procesa proizvodnje klinkera korištenjem efikasnijeg i ekološki opravdanijeg izvora toplotne energije” je realiziran tokom proteklih 12 mjeseci.

Cilj projekta je bio modernizacija postojećeg procesa proizvodnje klinkera, što je podrazumijevalo zamjenu stare kotlovnice na mazut energetski efikasnijim i ekološki opravdanijim alternativnim načinom zagrijavanja energenata uz redukciju toplotnih gubitaka od 50%. Projektne aktivnosti su obuhvatile zamjenu starog i ugradnju novog elektro kotla uz odgovarajuće elektro i mašinske radove, edukaciju zaposlenika i izradu studije opravdanosti ulaganja u obnovljive izvore energije. Projektna vrijednost svih radova iznosila je 347.859 KM, od čega je Fond sufinasirao 100.000 KM.

Detaljnije informacije o aktivnostima Fabrike cementa Lukavac dostupne su na www.lukavaccement.ba, a više o aktivnostima i ulozi Fonda za zaštitu okoliša može se naći na linku https://fzofbih.org.ba/.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Fabrike cementa Lukavac d.d. i ne predstavlja nužno stav Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

Kontakt: Mirsada Emrić, PR menadžerica, Divide Creative Studio Sarajevo, Tel.: 061 140 049, E-mail: mirsada.emric@divide.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana