Bosna i Hercegovina     | 03.11.2021. 13:46 |

Javni poziv za nominacije najboljih volontera za nagradu 'Gordana Jelić'

FENA Saopćenje

ZAGREB, 3. studenoga (FENA) - Humanitarna udruga "Fra Mladen Hrkać" objavila je javni poziv za nominacije za godišnju volontersku nagradu "Gordana Jelić“ najboljim volonterima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u 2021. godini.

Udruga nagradu dodjeljuje istaknutim pojedincima iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti u 2021. godini, čime se značajno doprinijelo poboljšanju kvalitete života korisnika ili općoj dobrobiti zajednice, aktivnom uključivanju građana u društveno odgovorna događanja te razvoju humanijeg društva i razvoju volonterstva, priopćili su iz te udruge.

Kako su naveli, Covid-19 pandemija sa svojim brojnim mjerama, ograničenjima i naputcima utjecala je na svaku osobu i na svaku djelatnost, pa tako i na volontere čiji je utjecaj u ovim nemilim vremenu neprocjenjiv.

Udruga "Fra Mladen Hrkać" pozivala je sve zainteresirane fizičke i pravne osobe iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine da prijave osobe za koje smatraju da su svojom solidarnošću, ljubavlju i dobrotom pozitivno utjecale na život zajednice u kojoj djeluju u proteklih 12 mjeseci te time zaslužile biti jedan od kandidata za nagradu "Gordana Jelić“ za najboljeg volontera u Bosni i Hercegovini i najboljeg volontera u Republici Hrvatskoj u 2021. godini.

"Kroz cijelu ovu godinu smo svjedočili brojnim volonterskim akcijama i inicijativama, na svim razinama, usmjerenim na pomaganje najugroženijim skupinama društva što potvrđuje da je volja, želja i spremnost za činjenjem dobrih djela veća nego ikad. Pozivam sve vas da ispunite prijavu za osobu za koju smatrate da treba dobiti ovo priznanje jer će sama nominacija svakome od njih biti najljepša moguća zahvala za dosad učinjeno ali i velika motivacija za daljnji volonterski angažman. Po svemu sudeći, Povjerenstvo za dodjelu nagrade će ove godine imati najteži posao", izjavio je predsjednik Udruge Ivan Soldo.

Ovo priznanje dodjeljuje se s ciljem podizanja opće razine svijesti o volontiranju koje je pokretačka snaga brojnih organizacija i inicijativa te ima značajan pozitivan utjecaj na pojedinca i društvo. Nosi ime pokojne profesorice psihologije i pedagogije Gordane Jelić koja je upravo takav pozitivan utjecaj ostavila u humanitarnoj udruzi „Fra Mladen Hrkać“ i svojoj zajednici kao inicijator i začetnik provedbe modela pomoći putem trajnog naloga koji je danas temelj opstojnosti, rada i djelovanja Udruge.

Detaljnije informacije o pravilima i proceduri prijave kandidata, kao i obrazac za nominacije, može se pronaći na službenoj stranici Udruge http://humh.hr/natjecaji.asp te stranici Lokalnog volonterskog centra Udruge "Pomozimo zajedno“ https://pomozimozajedno.hr/volontiranje/volonterska-nagrada-gordana-jelic/. Rok za podnošenje prijava je ponedjeljak, 29. studenoga.

Imena ovogodišnjih dobitnika nagrade "Gordana Jelić" za najboljeg volontere u 2021. godini bit će objavljena u nedjelju, 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ministarstvo privrede BPK Goražde podržava rekonstrukciju bazena u Vitkovićima

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

Delić: Krajem februara javni poziv da se osobe sa invaliditetom zaposle na slobodnom tržištu rada

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo