Bosna i Hercegovina     | 04.11.2021. 13:08 |

Uspostavljanje saradnje visokoškolskih ustanova TK i Turske

FENA Saopćenje

TUZLA, 4. novembra (FENA) - Delegacija Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, predvođena ministrom Elvisom Barakovićem, posjetila je Ambasadu Republike Turske u Bosni i Hercegovini i Institut Yunus Emre Sarajevo.

Uspostavljanje i jačanje saradnje visokoškolskih ustanova Tuzlanskog kantona i Republike Turske bili su povod za posjetu, a poseban akcent razgovora ministra Barakovića i atašea za obrazovanje Ambasade Republike Turske Faruka Berata bilo je uspostavljanje saradnje u oblasti nauke.

Ministar Baraković informirao je, tom prilikom, ambasadora Republike Turske Sadika Babur Girgina o radu Ministarstva obrazovanja i nauke TK, kao i modelima buduće saradnje.

Tokom sastanka je zaključeno da će saradnja Ministarstva obrazovanja i nauke TK i Ambasada Republike Turske biti konkretizirana memorandumom nakon što se okončaju pripremne radnje.

Delegacija Ministarstva je posjetila i Institut Yunus Emre u Sarajevu. Sa direktorom Instituta Mehmet Akif Yamanom razgovaralo se o projektu 'Moj izbor je turski' i saradnji sa školama za posebne namjene u Republici Turskoj, saopćeno je iz TK.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

PUFBiH - U kontrolama na području TK izrečene novčane kazne u iznosu 36.900 KM

Sanacija posljedica prošlogodišnjih poplava u Teočaku

Steinmeier u Turskoj povodom obilježavanja godišnjice diplomatskih odnosa Berlina i Ankare

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta