Stranačke aktivnosti     | 04.11.2021. 17:29 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

Dok Milorad Dodik svakodnevno pokušava da profitira pričom o nacionalnom interesu oni koji su branili nacionalni interes svojim životima, borci Vojske Republike Srpske i porodice poginulih, žive ispod ivice dostojanstva.

O tome je predsjednik DNS, Nenad Nešić govorio nekoliko puta u prethodnom periodu, predlažući posebnu sjednicu NSRS na temu prava i položaja boraca Vojske Republike Srpske. Smatramo dobrim znakom što su to prepoznale i druge kolege u opoziciji te želimo da zahvalimo SDS-u koji je podršku ovom prijedlogu DNS-a izrazio upućivanjem zahtjeva za sazivanjem Kolegijuma NSRS na ovu temu.

Kao što je predsjednik DNS ponovio u nekoliko navrata, ova sjednica bi bila od izuzetnog značaja i doprinijela bi poboljšanju položaja onih kojima dugujemo slobodu i sigurnost, i veoma je dobro da postoji saglasnost na ovu temu i da i SDS podržava održavanje ovakve sjednice.

Ako ne brinemo o onima koji su nam omogućili slobodu i sigurnost kako možemo očekivati da nove generacije shvate značaj njihove borbe i žrtve.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

DNS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost DNS-a

Saopćenje za javnost DNS

Saopćenje za javnost DNS

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom