Stranačke aktivnosti     | 04.11.2021. 18:26 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Latinović: BiH prva po smrtnosti od korone a poslednja u redu za EU

Prvi smo u svijetu po smrtnosti od posljedica koronavirusa, zadnji na Zapadnom Balkanu po ispunjenosti uslova za članstvo u EU. To nisu nimalo ohrabrujuće vijesti. Čak se i zvecka oružjem u nedostatku argumenata – istakao je Zoran Latinović, generalni sekretar Srpske demokratske stranke.

„Epidemija je ogolila stanje u BiH koje traje već duže vrijeme. Vidjeli smo tužne slike najviših državnih funkcionera kako na aerodromima dočekuju nekoliko hiljada vakcina što je znak nefunkcionisanja države. Robne rezerve u Republici Srpskoj su ugašene prije epidemije, a one su trebale biti prva brana povećanju cijena koje nam slijedi krajem ove i početkom iduće godine.“ – poručio je Latinović.

On je poručio da naši političari u nedostatku rješenja prestaju da komuniciraju dok su građani u svim tim kriznim situacijama prepušteni sami sebi.

„SDS, pogotovo predsjednik Mirko Šarović, kontinuirano poziva najodgovornije faktore u Bosni i Hercegovini da sjednu i da nađu konačno rješenje za političku krizu. Koliko god ova kriza bude trajala duže, to će prouzrokovati veću štetu za građane koji i nisu u fokusu interesa vladajućih elita“, smatra Latinović, koji ističe da je ova jesen najburnija u Bosni i Hercegovni od Dejtona.

Latinović je istaknuo da je su za rad i opstanak Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR) odgovorne vladajuće elite „koje nisu učinile ništa konkretno da se usvoje uslovi 5 + 2 za gašenje OHR-a“.

Nametnuta odluka Valentina Incka, dodao je, dodatno je usložnila odnose u zemlji a „danas se ne nazire način kako izaći iz problema“.

„Neshvatljivo je da Incko nakon završetka mandata donosi takvu vrstu odluke i ostavlja veliku hipoteku i teret čovjeku koji dolazi iza tebe, izjavio je Zoran Latinović, generalni sekretar SDS-a.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo