Servisne informacije     | 05.11.2021. 12:08 |

BIHAMK: Zbog izlijevanja vode na kolovoz zatvoren autoput A-1 Butile-Briješće

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. novembra (FENA) - Zbog izlijevanja vode na kolovoz potpuno je obustavljen saobraćaj u oba smjera na autoputu A-1 Butile-Briješće.

Zbog izljevanja vode na kolovoz i klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici Trnovo-Sarajevo-Foča, alternativni pravac za putnička vozila je preko Igmana. Usporeno i otežano je saobraćanje na širem području Sarajeva (na području: Stupa, Bačića, Otesa i Dobroševića) zbog vode na kolovozu. Trenutno na ovim dionicama dolazi do kolapsa saobraćaja.

Očišćen je odron na putu Jablanica-Blidinje i Konjic-Boračko jezero uspostavljeno saobraćanje, ali se i dalje preporučuje maksimalan oprez zbog mogućih novih odrona i klizišta. Zbog vode i zemlje na kolovozu otežano se saobraća na pojedinim dionicama magistralnog puta Konjic-Jablanica-Mostar.

Mjestimično su jaki udari vjetra, a upozorava se na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz. Zbog obilnih kišnih padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionici Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje), saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu

Na većini puteva saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo