Bosna i Hercegovina     | 05.11.2021. 14:46 |

GP BiH: Značajna potpora IOM-a u borbi protiv nezakonitih migracija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. studenoga (FENA) - Predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM), na čelu s regionalnim projektnim časnikom za IOM Junaidom Khanom, posjetili su postrojbe Granične policije Zvornik, Trebinje i Zajednički centar za policijsku suradnju između BiH, Crne Gore i Srbije.

Cilj posjeta bila je razmjena iskustva i upoznavanje predstavnika IOM-a s migracijskim tokovima dužinom granice BiH, gdje je najveći migracijski pritisak, priopćeno je iz Granične policije BiH (GPBiH).

Pripadnici postrojbi GP Zvornik i Trebinje predstavili su trenutačno stanje i mjere koje poduzimaju u vezi s nezakonitim migracijama te su upoznali predstavnike IOM-a s izazovima s kojima se susreću u obavljanju poslova s ciljem sprječavanja nezakonitih prelazaka državne granice, navodi se u priopćenju.

Tijekom posjeta navedenim postrojbama predstavnici IOM-a obišli su i kritične točke nezakonitih prelazaka.

Navedeno je kako su pripadnici GPBiH od početka godine odvratili više od 4.900 osoba od pokušaja nezakonitog prelaska državne granice, a od samog početka migrantske krize najveći je pritisak na istočnom dijelu državne granice.

GPBiH i IOM surađuju od osnivanja ove policijske agencije, a zaključeno je kako je potpora IOM-a od izuzetnog značaja, posebno u borbi protiv nezakonitih migracija, s obzirom na to da se Granična policija bori s manjkom materijalno-tehničkih sredstava.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Više od 63.000 ljudi umrlo ili nestalo tokom migracija u posljednjoj deceniji

IOM predstavio kapsul-kolekciju pod nazivom '7.689 km - od Kabula do Berlina'

Bošnjak i Lungarotti razgovarale o radu IOM-a i migracijama

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'