Svijet     | 08.11.2021. 08:43 |

Obilne kiše uzrokovale poplave u južnoj Indiji

FENA Internet

CHENNAI, 8. novembra (FENA) - Obilni pljuskovi i grmljavina uzrokovali su velike poplave u glavnom gradu južne indijske savezne države Tamil Nadu, Chennai.

Nema prijavljenih smrtnih slučajeva, ali dužnosnici su izdali upozorenja o evakuaciji ljudi iz rizičnih područja, javlja BBC.

Snimke lokalnih medija prikazuju iščupana stabla i automobile potopljene dok se nivo vode podigao što je dovelo do blokade puteva.

Ovo je najveća kiša u gradu od 2015. godine.

Iako je grad često pogođen jakim kišama u ovo doba godine, stručnjaci kažu da nekontrolisani razvoj i loše urbanističko planiranje dovode do razaranja i haosa. Problemu su pridonijele i klimatske promjene uzrokovane globalnim zagrijavanjem, zbog čega su ekstremne padavine češće.

U nedjelju su dijelovi Chennaija ostali bez struje na nekoliko sati jer je državna elektrodistribucija isključila dovod struje kao mjeru predostrožnosti kako bi se izbjegli slučajevi strujnog udara.

Sve škole i fakulteti u Chennaiju i tri susjedna okruga ostat će zatvoreni, a dužnosnici su savjetovali da se ne putuje nigdje osim za hitne slučajeve

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U ruskom regionu Kurgan naređena evakuacija zbog poplava

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Rijeka Tobol premašila 'opasan nivo' u južnom Uralu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'