FENA biznis     | 08.11.2021. 10:28 |

Donacije Raiffeisen banke u vrijednosti višoj od 37.000 KM

FENA Saopćenje

DONACIJE RAIFFEISEN BANKE UKUPNE VRIJEDNOSTI PREKO 37.000 KM

Podrška radu udruženja Srce za djecu koja boluju od raka, SUMERO i SOS Dječija sela BiH
Banka izdvaja sredstva od svake transakcije Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World
 

„Kao odgovoran bankar stvaramo održive vrijednosti za sve naše interesne skupine i podržavamo rad brojnih organizacija, posebno onih u čijem fokusu djelovanja su najosjetljivije kategorije društva. Stoga smo posebno ponosni što smo u prilici uručiti donacije organizacijama čiji rad kontinuirano podržavamo na različite načine već niz godina, te što adresiramo društvena pitanja i težimo da budemo primjer u zajednici. Naše zadovoljstvo je još veće uzevši u obzir humanost njihovih aktivnosti i plemenit cilj njihovog djelovanja“, izjavio je James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

 

Kao i prethodnih godina, i ove godine Banka donira sredstva po osnovu transakcija izvršenih Mastercard Shopping karticom. Izdvojeni iznos od 37.894 KM je podijeljen na tri jednaka dijela te doniran udruženjima: Srce za djecu koja boluju od raka, Sumero i SOS Dječija sela u Sarajevu.

Raiffeisen banka od 2017. godine izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World. Kada god klijent izvrši plaćanje ovom karticom na POS uređajima Banka izdvaja i donira 0,10 KM od svake izvršene transakcije. To znači da u okviru ovog projekta klijenti korištenjem kartice pomažu rad tri udruženja čiji su korisnici djeca i osobe sa posebnim potrebama.

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji.  

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nove izložbe u Raiffeisengaleriji i tokom ove godine

Raiffeisen club studentski kutak na Ekonomskom fakultetu

Potvrđen rejting 'A' za Raiffeisen Bank International AG

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo