Servisne informacije     | 09.11.2021. 07:30 |

BIHAMK - Magistralni put Sarajevo - Foča prohodan samo za vozila do 3,5 tone

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. novembra (FENA) - U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu. Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljvost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, dok autobusi i teretna vozila saobraćaju preko Romanije.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz još je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Podgrab-Jahorina (u mjestu Lisovići).

Na regonalnom putu prema Jahorini (dionica Trijangla-Jahorina) zbog klizišta putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

I dalje se upozorava na mjestimično povećane količine vode na kolovozu, kao i na opasnost od mogućih odrona i klizišta. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog minerskih radova, danas će u vremenu od 11.30 do 14.30 sati doći do obustave saobraćaja na regionalnom putu Šipovo-Kupres (u Novom Selu).

Na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 06.00 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo