Bosna i Hercegovina     | 09.11.2021. 12:12 |

Vlada TK povećala sredstva za kulturne manifestacije i sportsku infrastrukturu

FENA Anisa Mahmutović

TUZLA, 9. novembra (FENA) - Vlada Tuzlanskog kantona danas je na sjednici odlučila da sredstva predviđena za kulturnu scenu i sportsku infrastrukturu budu dodatno uvećana. 

Predviđenim rebalansom budžeta, koji je nedavno usvojen u Skupštini Tuzlanskog kantona, povećana su sredstva za manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton s dosadašnjih 150 hiljada KM na 200 hiljada KM.

- Na taj način smatramo da ćemo obogatiti kulturnu scenu i pomoći svima onima koji se bave ovom značajnom oblasti, da na kvalitetniji način pristupe i pripremanju kulturnih manifestacija - izjavio je ministar za kulturu, sport i mlade Zlatan Muratović. 

Također, nakon rebalansa budžeta je odlučeno povećanje za 700 hiljada KM za sportsku infrastrukturu. Umjesto dosadašnjih 855 hiljada KM, sada je u budžetu za ovu namjenu raspoloživo 1.555.000 KM.

- Definisali smo da je jedan od ključnih problema u oblasti sporta upravo jedno loše opšte stanje sportske infrastrukture i u tome smislu pripremili smo jednu odluku koja će omogućiti da se provede javni poziv na koji će se moći prijaviti javne ustanove i preduzeća koja su registrovana za sportsku djelatnost, zatim jedinice lokalne samouprave i naravno sportski klubovi - izjavio je Muratović.

Prema njegovim riječima, prioritet na javnom pozivu će imati objekti u javnom vlasništvu. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pomoć Vlade TK u izmirenju doprinosa za zaposlenike u 'Kuli' Gradačac

Vlada TK odobrila duplo više sredstava za kulturu

Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila 33.500 KM za košarkašku reprezentaciju BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom