Bosna i Hercegovina     | 09.11.2021. 15:23 |

Potpisivanje Sporazuma o sufinansiranju izgradnje Prostora za odmor i rekreaciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. novembra (FENA) - Potpisivanje Sporazuma o sufinansiranju projekta izgradnje "Prostora za odmor i rekreaciju sa sadržajima za djecu i odrasle iznad objekta MZ Hrasno brdo" bit će upriličeno sutra u Sarajevu. 

Sporazum će potpisati ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belma Barlov.

Radi se o jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo čijom će realizacijom građanima MZ Hrasno brdo biti na raspolaganju najsavremeniji prostor za odmor i rekreaciju namijenjen svim generacijama.

Osim sportskog igrališta sa košarkaškim i fudbalskim terenima, prostor će sadržavati i dva dodatna platoa sa rekvizitima za vježbanje, kao i dječije igralište sa rekvizitima za igru djece. U zimskom periodu na toj lokaciji bit će omogućene i zimske igre poput sankanja i igranja u snijegu, najavljeno je iz Općine Novo Sarajevo. 

Vrijednost navedenog projekta je oko 615.000 KM. Ministarstvo kulture i sporta KS učestvovat će sa 450.000 KM, dok Općina Novo Sarajevo s jedne strane učestvuje u tržišnoj vrijednosti zemljišta, snosi troškove izrade Glavnog projekta, priključaka na komunalnu infrastrukturu, te snosi dio troškova za samu izgradnju objekta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Mostar i Nikšić potpisuju Sporazum o prijateljstvu i suradnji

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Potpisivanje ugovora između JP Komunalno i JP Mostar Parking

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta