Bosna i Hercegovina     | 09.11.2021. 19:05 |

Online kung fu kurs za studente iz BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. novembra (FENA) - Bosna i Hercegovina i Kina gaje prijateljske odnose i oni će nastaviti da budu još bolji, izjavio je ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping (Đi Ping) na online ceremoniji povodom otvaranja kursa kineskih borilačkih vještina.

Ova ceremonija koja je održana pod nazivom ”Zajedničkim rukama pozdravite Zimske olimpijske igre u Pekingu, zajedno za zajedničku budućnost”, plod je prijateljske saradnje dviju država, istakao je kineski ambasador otvarajući kurs koji pohađaju studenti fakulteta javnih univerziteta u BiH, kako u Banjoj Luci tako i u Sarajevu.

Ceremoniji koja je zbog epidemije održana u online formatu, prisustvovali su predstavnici Ambasade Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini, Ureda Komisije za vanjske poslove Komunističke partije Kine Provincijski komitet Henan, Tehnološkog univerziteta Henan (Centar za obuku stranih pomoći u Henanu) te univerziteta u BiH.

- Kineski kung fu popularan je u cijelom svijetu koji zna za Bruce Leeja, Jackie Chena i druge majstore kineskih borilačkih vještina - istakao je ambasador Ji i dodao da je Provincija Henan rodno mjesto borilačkih vještina u Kini.

Wang Ziwen, zamjenik direktora Ureda Komisije za vanjske poslove Pokrajinskog komiteta Komunističke partije Kine, pozdravio je početak ove saradnje istaknuvši važnost prijateljskih odnosa.

Učesnicima kursa obratili su se i Adnan Husić, pomoćnik ministra civilnih poslova u Vijeću ministara BiH, Seid Fazlagić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH, Chen Guixiang, potpredsjednica Univerziteta tehnologije iz Henana, Marko Gutalj uime Univerziteta Istočno Sarajevo, Miroslav Živanović uime Univerziteta u Sarajevo te Ljiljana Stević uime Univerziteta u Banjoj Luci.

Nakon uvodnih riječi počeo je online kurs koji pohađaju studenti navedenih javnih bosanskohercegovačkih fakulteta.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Triatlon i pentatlon savez BiH - Započeo međunarodni trenerski kurs 

Stručnjaci iz BiH i inozemstva na kursu muskuloskeletne onkologije

Kurs o upravljanju i reformi sigurnosnog sektora u Sarajevu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta