Bosna i Hercegovina     | 10.11.2021. 08:48 |

Srednjoj školi u Odžaku i Osnovnoj školi u Vidovicama mini grantovi za projekte

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 10. studenoga (FENA) – Među 14 odabranih projekata za financijsku potporu programa "Socijalizacija s pravom i prevencije maloljetničke delikvencije" dva projekta su u Posavskoj županiji (PŽ), priopćeno je iz Vlade PŽ.

Radi se o programu "Socijalizacija s pravom" (PSP) u Federaciji BiH kojeg financira Vlada Sjedinjenih Američkih Država preko Odjela za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i za provođenje zakona.

Srednjoj školi Pere Zečevića Odžak s voditeljicom projekta Afroditom Jeličić odobren je projekt "Kreativni kutak", a Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša iz Vidovica s voditeljicom projekta Senijom Čolić odobren je projekt "Igraj se sa mnom".

"U našoj školi nedostajao je prostor u kojem učenici mogu boraviti kad nemaju nastavni sat ili kad moraju čekati prijevoz, a također bi ga mogli koristiti i u izvannastavnim aktivnostima. Zamislili smo i željeli ostvariti prostor koji bi bio takav da u njemu svi učenici naše škole rado provode svoje slobodno vrijeme. Naš tim čine učenici škole, njihovi profesori i roditelji, te policijski službenici", navode iz Srednje škole Pere Zečevića Odžak.

Kreativni kutak ove škole opremljen je s dva kauča, tri stola i deset stolica, televizorom i laptopom, dvjema magnetnim pločama, trima policama za knjige, knjigama za čitanje i korisnu literaturu te učeničkim kreativnim radovima.

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša iz Vidovica prijavila se s temom "Igraj se sa mnom", a projekt je odobren i dobio je financijsku podršku programa "Socijalizacija s pravom i prevencija maloljetničke delinkvencije".

"Ovim projektom učenici osmog i devetog razreda svojim su doprinosom pomogli da se u dvorištu škole postave i urede ljuljačke i igralište kako bi djeca imala sigurno i lijepo igralište za igru. Na taj način aktivnost doprinosi pozitivnim promjenama u lokalnoj zajednici, razvoju vještina liderstva kod mladih, većoj društvenoj uključenosti mladih, promoviranju pozitivnih modela ponašanja i promoviranju vladavine prava", izvijestili su iz osnovne škole u Vidovicama.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

CCI o Posavskoj županiji: Revizori uočili značajne nepravilnosti u radu i trošenju javnog novca

Sutra izvanredna sjednica Skupštine Posavske županije

U srijedu konstituiranje novog saziva Skupštine Posavske županije

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!