Bosna i Hercegovina     | 10.11.2021. 16:45 |

Čavara se sastao s izaslanstvom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti VE

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. studenoga (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i predsjednik delegacije BiH u Kongresu lokanih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u srijedu se sastao s izaslanstvom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe koje je predvodio Bernd Vöhringer, predsjednik Doma lokalnih vlasti.  

Sastanku je nazočio i Milan Dunović, dopredsjednik Federacije BiH i član delegacije BiH u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti VE. 

Izaslanstvo je predstavilo pozitivna postignuća projekta koji Vijeće Europe provodi u gradu Mostaru, a to je formiranje Skupštine građana i jačanje reprezentativne demokracije deliberativnom demokracijom u oblastima koje su najvažnije za lokalnu zajednicu i izrazilo zanimanje za trenutnu političku situaciju u Federaciji BiH. 

Zamjenica šefice Ureda Vijeća Europe u Bosni i Hercegovini Loreta Vioiu izvijestila je o pripremi Akcijskog plana 2022.-2025. koji je sačinjen u suradnji s vlastima Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Federacije je naglasio neupitno opredjeljenje Bosne i Hercegovine i Federacije BiH europskim integracijama i zahvalio na potpori koju Vijeće Europe pruža strateškim reformama društva kroz projekte na lokalnoj i regionalnoj razini, priopćeno je iz Ureda predjednika FBiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Međunarodni lideri turizma 6. i 7. juna u Sarajevu na samitu 'Otpornost i inovacije'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana