Bosna i Hercegovina     | 11.11.2021. 12:00 |

Dom zdravlja Visoko nabavlja moderni ultrazvučni aparat

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona danas je na sjednici odobrila iz Programa utroška sredstava planiranih u Budžetu ZDK za 2021. godinu, kroz stavku "Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti - za zdravstvo“, JU "Dom zdravlja“ Visoko sredstva u iznosu od 50.950 KM za sufinansiranje nabavke ultrazvučnog aparata s konveksnom i ginekološkom sondom.

- Nastavljamo s jačanjem i modernizacijom našeg Doma zdravlja sve s ciljem što kvalitetnijeg liječenja naših sugrađana. Uz pomoć Vlade ZDK, visočki Dom zdravlja će postati bogatiji i za savremeni ultrazvučni uređaj. Vrijednost ovog uređaja je oko 80.000 KM, Vlada je odobrila iznos od 50.000 KM, a na narednoj sjednici Gradskog vijeća Visoko obezbijedit ćemo ostatak sredstava te odmah krenuti u nabavku ovog značajnog uređaja - kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Direktor Doma zdravlja Zlatko Handžić pojasnio je da je pregled ultrazvukom medicinska dijagnostička metoda koja ima široku primjenu u medicini, a savremena ginekologija i porodiljstvo su nezamislive bez ove vrste pregleda.

 - Mi smo se zbog velike potrebe za jednim ovakvim medicinskim uređajem i obratili Ministarstvu zdravstva ZDK i evo uz pomoć Vlade ZDK i Gradske uprave uskoro će i ultrazvučni uređaj biti na raspolaganju našim sugrađanima – poručio je Handžić

Ovo je još jedan u nizu uspješnih projekata usmjerenih na modernizaciju i jačanje Doma zdravlja Visoko, a u proteklih nekoliko mjeseci nabavljena je vrijedna oprema u saradnji s visočkim privrednicima, u toku su radovi na uređenju same zgrade Doma zdravlja, a u narednom periodu planirana je izgradnja i potpuno nove zgrade Hitne pomoći, kao i nabavka druge neophodne opreme za normalan rad i pružanje usluga građanima, saopćeno je iz Gradske uprave Visoko.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ministar Šabani i gradonačelnik Ganić: Podrška razvojnim projektima u Visokom

Ganić: Građani Visokog trebaju koristiti ekološki prihvatljive energente

Grad Visoko i ove godine izdvaja značajna sredstva za poljoprivredu, biznis i turizam

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo