Sport     | 12.11.2021. 15:36 |

U Sarajevu otvoreno Evropsko juniorsko prvenstvo u taekwondou

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) - U dvorani sarajevskog Hotela Hills danas je svečano otvoreno Evropsko juniorske prvenstvo u taekwondou. 

Na četverodnenom takmičenju učestvuje više od 500 takmičara i takmičarki iz 45 zemalja. Eliminacione borbe počele su danas od 9.00 sati, dok su mečevi za medalje u pojedinim kategorijama na programu od 16.00 sati.   

Generalni sekretar Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine Vedran Ćubela rekao je da reprezentaciju BiH na EP-u ukupno predstavlja 16 juniora i juniorki. 

- U našoj reprezentaciji imamo puno mladih nada, od kojih u narednom periodu očekujemo da se razvijaju i donose medalje za BiH. U proteklom periodu pokazali smo TKDSBiH ima prospetiret i rezultati koje smo ostvarili sami govore, počevši od seniorskih medalja na evropskom prvenstvu, na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i na  Evropskom kadetskom i U21 prvenstvu. Mislimo da će tako biti i ovoga puta i ne krijemo da imamo velika očekivanja - kazao je Ćubela. 

Od bh. mladih predstavnika najviše se očekuje od juniorke Ade Avdagić.

-  Kao i uvijek pružit ću sve od sebe da svoju državu BiH predstavim na najbolji mogući način, a vjerujem da će i moji drugari u reprezentaciji također to učiniti. Naravno, ne mogu ništa da obećam, ali ja se uvijek trudim da sa mojim trenerom Ibrahimom Koljom pružim maksimum - izjavila je Avdagić.

Tamičenje se završava u ponedjeljak, 15. novembra.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pet medalja za takmičare taekwondo kluba Victory na Državnom prvenstvu BiH

Ada Avdagić osvojila srebro na G1 turniru u Sofiji

Okerić ugostio uspješne bh. teakwondo reprezentativce

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom