Stranačke aktivnosti     | 13.11.2021. 17:26 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Glavni odbor SDS: SDS će samostalno ponuditi rješenja oko odluka Incka i Ustavnog suda BiH

SDS više neće čekati već će u skorom periodu dati vlastiti stav kako da se riješi politička kriza u BiH po pitanju Inckove odluke kao i pitanje odluka Ustavnog suda BiH. Vlast, u namjeri da krizu prenese u 2022.godinu, nije poduzela nijedan potez i SDS će preuzeti stvari u svoje ruke - jedan je od najvažnih zaključaka danas završen sjednice Glavnog odbora SDS.

Poručio je ovo Mirko Šarović, predsjednik SDS ističući da je i lično zainteresovan da govori na posebnoj sjednici o vraćanju nadležnosti Republike Srpske.

„Doći ću na posebnu sjednicu Narodne skupštine RS jer je ovo pitanje koje mene suštinski interesuje. Nađite ijednu odluku kojom je prenesena nadležnost na nivo BiH koju je potpisao ili za koju je digao ruku Mirko Šarović. Zbog tih stvari sam bio u zatvoru i sankcionisan 9 godina od strane Visokog predstavnika. Dodik nema nikakvo pravo da glumi nekog narodnog heroja i da se kocka sa Republikom Srpskom“- poručio je Šarović.

On je kazao da je Milorad Dodik očigledno reterirao i namjerava da kupi vrijeme odgađajući termin posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

„Očigledno odustaju od vraćanja nadležnosti a da su sve aktivnosti vođene isključivo da bi se popravio poljuljani rejting SNSD i njegovog lidera. Narodna skuppština je pravo mjesto da razobičimo lažnu politiku SNSD-a“ – istakao je Šarović.

Predsjednik SDS je poručio da je očigledno da Dodik nastoji da ovu krizu prenese u 2022. godine i da na krilima te krize osvoje još jedan četverogodišnji mandat.

„Odgovorićemo na ova pitanja na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske jer je SDS državotovorna stranka i politička organizacija koja je Republici Srpskoj politički obezbijedila sve ove nadležnosti koje su izgubljene isključivo radom SNSD-a. Mi ćemo i dalje postupati patriotski i u interesu našeg narod, ne dovodeći Republiku Srpsku u pitanje ni na koji način“ – poruka je Mirka Šarovića.

U fokusu Glavnog odbora SDS bile su životne teme koje se tiču enormnih poskupljenja, inflacije i pada životnog standarda kao jedna od pitanja od vrhunske važnosti za građane Republike Srpske kao i pitanje položaja boračke populacije u Srpskoj.

„Insistiraćemo da se pitanja boračke populacije, uprkos odbijanju vlasti, stave na dnevni red Narodne skupštine RS. Vlast svim silama pokušava da spriječi održavanje tematske sjednice o pravima boraca. SDS će pokrenuti inicijativu skupljanja potpisa za održavanje posebne sjednice i zakazaćemo tu sjednicu sa 28 potpisa koliko je potrebno prema poslovniku. Narodna skupština je pravo mjesto na kome treba da raspravljamo o položaju boračke populacije“ – poručio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović..

 

Sektor za
politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'