Sport     | 13.11.2021. 19:48 |

Evropsko taekwondo prvenstvo za juniore u Sarajevu - Uspjeh Azerbejdžanaca

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 13. novembra (FENA) - Drugi dan evropskog taekwondo prvenstva za juniore završen je danas. Na rasporedu su bile borbe u pet kategorija, juniori do 51kg, do 68kg i do 73kg, te juniorke do 42kg i 63kg. Najbolje rezultate ostvarila je reprezentacija Azerbejdžana koji je osvojila dvije zlatne medalje.

U kategoriji juniora do 51 kilogram najbolji je bio Sayyad Dadashov iz Azerbejdžana, drugoplasirani je bio Leon Eloian iz Rusije, dok su bronzani bili Yunus Emre Tas iz Turske i Yones Darid Aulaqi iz Danske.

Lin Kovačić iz Slovenije bio je zlatni u kategoriji juniora do 68 kilograma, srebreni je bio Strahinja Milinković iz Srbije, dok su bronzane medalje osvojili Kiryl Dudarau iz Bjelorusije i Andrii Chumachenko iz Ukrajine.

Zlatnu medalju u kategoriji juniora do 73 kilograma osvojio je Yigithan Kilic iz Turske, srebreni je bio Mikel Fernandez iz Španije, a bronzani su bili Oleksandr Chumachenko iz Ukrajine i Adam Jochman iz Češke.

U kategoriji juniorki do 42 kilograma zlato je osvojila predstavnica Azerbejdžana Zemfira Hasanzade, srebro Giulia Galiero iz Italije, dok su Antonina Walczak iz Poljske i Nehir Genis iz Turske bile bronzane.

Najbolja u kategoriji juniorki do 63 kilograma bila je Vivana Marton iz Mađarske, srebrom se okitila Theopoula Sarvanaki iz Grčke, dok su bronzane medalje osvojile Vitaliya Lazuta iz Bjelorusije i Cloe Iglesias iz Španije.

Za Bosnu i Hercegovinu danas su nastupali Adin Šahić u kategoriji juniora do 51 kilogram, Muhamed Đonko u kategoriji juniora do 68 kilograma, Ira Grgić u kategoriji juniorki do 63 kilograma  i Davud Mešinović u kategoriji juniora do 73 kilograma.

Jedinu pobjedu ostvario je Muhamed Đonko koji je bio bolji od predstavnika Švedske sa 31:26, ali je nakon poraza od reprezentativca Španije rezultatom 22:18 ostao bez borbe za medalju.

Evropsko prvenstvo se nastavlja sutra kada su na rasporedu borbe juniora i juniorki u ostalim kategorijama, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Pet medalja za takmičare taekwondo kluba Victory na Državnom prvenstvu BiH

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Ada Avdagić osvojila srebro na G1 turniru u Sofiji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo