Ekonomija     | 15.11.2021. 10:50 |

EU donirala pet milijuna eura za poddionicu Zvirovići – Počitelj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa šefom odjela Europske investicijske banke (EIB) Matteom Rivellinijem i savjetnikom Uprave ove banke Martinom Vatterom ugovor o dodjeli granta Europske unije u vrijednosti pet milijuna eura za potporu u izgradnju dijela autoceste na Koridoru Vc.

Taj ugovor o tehničkoj pomoći za potrebe nadzora radova izgradnje poddionice Zvirovići – Počitelj potpisao je i direktor Javnog poduzeća „Autoceste Federacije BiH“ Elmedin Voloder jer će ova kompanija biti zadužena za provedbu projekta, a bespovratna sredstva koja dodjeljuje EU bit će implementirana putem  EIB-a i alocirana na Federaciju BiH.

Bevanda je naglasio da je ovo nastavak dobre suradnje s EIB-om te je zahvalio Europskoj uniji koja iz svojih fondova podržava infrastrukturne projekte u BiH. 

 - Očekujemo kako će ova tehnička pomoć ubrzati izgradnju oko 11,1 kilometara duge dionice na Koridoru Vc između Počitelja i Bijače. Završetak tog projekta za kojeg su ranije osigurana i kreditna sredstva, značajno će skratiti udaljenost duž koridora sjever-jug, između Počitelja i južne granice s Hrvatskom - istaknuo je Bevanda.

Sporazum je potpisan korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog epidemioloških mjera koje su poduzete u sprečavanju virusa COVID -19, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Nikšić: BiH zaslužuje da bude dio evropske priče (VIDEO)

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!