Stranačke aktivnosti     | 16.11.2021. 16:22 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Isključenje iz SNSD-a dosadašnjeg pomoćnika generalnog sekretara Vlade Republike Srpske i savjetnika Milorada Dodika Marka Šukala ne umanjuje odgovornost Dodika i SNSD-a za još jednu sramotu koju su nanijeli institucijama Republike Srpske. Šteta nije nanijeta samo ugledu SNSD-a, kako oni ističu u obrazloženju njegovog isključenja iz stranke, nego je prije svega instituciji Vlade Republike Srpske.

Premijer Višković i predsjednik SNSD-a tu činjenicu ne mogu „oprati“ pukim isključenjem Šukala iz stranke.

I Višković i Dodik moraju uložiti svoj politički autoritet i uticati da Šukalo sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i otkrije od koga je nabavljao narkotike. Očigledo je da je distribucija narkotika uzela ogromnog maha u Republici Srpskoj i da su ponovo zavladali kriminalni klanovi kojima su narkotici osnovna „djelatnost“. Pored toga, svjedočili smo da su Banjalukom slobodno šetali pripadnici ozloglašenog škaljarskog klana i postavlja se pitanje koliko je još takvih u Republici Srpskoj. Svaki korak na otkrivanju onih koji distribuiraju narkotike, ma koliko se činio mali, korak je naprijed u rješavanju ovog sada već velikog problema.

Na premijeru Viškoviću i Miloradu Dodiku je odgovornost da li će založiti svoj autoritet u rješavanju ovog pitanja. Podsjećamo da je Šukalo na Kolegijumu Narodne skupštine Republike Srpske na dan hapšenja predstavljao Milorada Dodika i veliko je pitanje da li je i tada, dok se razgovaralo o trenutno najznačajnijim pitanjima u Republici Srpskoj, bio pod dejstvom narkotika, što je dodatni razlog da se ovaj slučaj istraži do kraja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta