Stranačke aktivnosti     | 16.11.2021. 19:10 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

MIRSAD HADŽIKADIĆ: GOSPODINE CHOLLET, PROBLEM STE GLEDALI U OČI I RJEŠAVATE GA NA KRIVOM MJESTU SA KRIVIM LJUDIMA

"Potrebna je podrška svih stranaka za kredibilnije i transparentnije izbore 2022.", izjavio je Derek Chollet, viši politički savjetnik državnog sekretara SAD - a, nakon jučerašnje večere sa Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Uz dužno poštovanje prema gospodinu Colletu, kao i ukupnoj američkoj diplomatskoj administraciji koja je u fokus stavila Bosnu i Hercegovinu, ali on, očito, nije svjestan činjenice da su izvori političkih obmana i izbornog kriminala u FBiH - večerali s njim. Imenom i prezimenom, Bakir Izetbegović i Dragan Čović.

Poznavajući njihove igre bez granica, možemo pretpostaviti da su se i oni, tokom ugodne atmosfere uz večeru, složili sa gospodinom Cholletom, koji je potom pozvao sve stranke da pomognu održavanje kredibilnijih i transparentnijih izbora.

Platforma za progres, ali i druge opozicione stranke, tezu o transparentnosti izbornog procesa neumorno zastupaju već godinama. Međutim, to nije u interesu HDZ - a i SDA u Federaciji Bosne i Hercegovine, kao ni SNSD - a u RS - u, jer te stranke upravljaju izbornim procesom i na taj način opstaju kao neprikosnoveni vladari političke scene.

Dakle, gospodine Chollet, govorite dobre stvari, u dobro vrijeme, ali na krivom mjestu. Nije problem u nama, problem ste gledali u oči, dok ste večerali.

Za nas, druge, je lako. Riješite to s njima. Pa će se narod riješiti njih.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo